Četvrtak 16.05.2013.
13:53
Beta

Nikolić: Srbija nema neprijatelje

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić
 

Na svečanosti u sedištu PTJ u njihovoj bazi Lipovici kraj Beograda, on je rekao da ima puno poverenje u rad te jedinice i poželeo njenim pripadnicima da imaju što manje posla u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma, a da se što više obučavaju i usavršavaju.

"Nikada nisam sreo nijednog pripadnika PTJ na mestima kojih bi mogli da se stide i u nečasnim pozicijama", rekao je Nikolić odajući priznanje pripadnicima jedinice za desetogodišnji rad.

Nikolić je rekao da ako on kao predsednik i Vlada Srbije uspeju da sprovedu svoju politiku dijaloga sa svima u međunarodnoj zajednici, onda se nada da pripadnici PTJ neće imati mnogo posla.

"Opredelili ste sebe da svoj život date za bezbednost građana Srbije", rekao je Nikolić i dodao da država sa svoje strane treba da obezbedi sve potrebne uslove za rad jedinice.

Nikolić je rekao da je izabrao da ga čuvaju pripadnici MUP-a Srbije, a da ga vikendom, kada ide u selo, obezbeđuju pripadnici PTJ, što je, kako je rekao, jedan od dokaza njegovog poverenja u rad te jedinice.

Direktor policije Milorad Veljović rekao je da PTJ uživa puno poverenje Direkcije policije na čijem je čelu.

"PTJ predstavlja pouzdan oslonac u borbi protiv terorizma i organizovanog kriminila", rekao je Veljović i dodao da pripadnici te jedinice kada je potrebno pomažu redovnoj policiji u slučajevima velikog narušavanja javnog reda i mira.

Komandant PTJ Goran Dragović rekao je na svečanosti da PTJ ima savremeno naoružanje i opremu i da se njeni pripadnici obučavaju po najvišim svetskim standardima.

2024 © - Vesti online