Četvrtak 16.05.2013.
12:01
B. Đokić - Vesti

Niko ne sme da hapsi žandarme

Manipulacija istinom: Bratislav Dikić
 

Naime, istraga protiv Dragana Dikića, koji radi u Obaveštajnom odeljenju Žandarmerije, inače rođenog brata Bratislava Dikića (43), komandanta Žandarmerije, i još nekoliko pripadnika ove jedinice je završena. Istragu je vodio Sektor unutrašnje kontrole MUP-a Srbije koji se nalazi u kabinetu ministra, kome je direktno potčinjen i koji odlučuje o hapšenju policajaca.

Dikić upozorio medije

Komandant Žandarmerije Bratislav Dikić obratio se javnosti zbog, kako kaže, medijskih napada na njega. On je pozvao medije da se uzdrže od objavljivanja neistinitih i neproverenih informacija.
"Već duže vreme pojedini mediji ističu naslove koji neargumentovano i bez osnova narušavaju ugled policajaca i Žandarmerije u celini. U svojim natpisima navode neproverene činjenice, manipulišu istinom, imenuju bez ijednog dokaza, upiru prstom bez srama i ne dozvoljavaju da istina dospe u javnost", naveo je Dikić u saopštenju.

- Istraga je završena. Međutim, još nije stigao izveštaj Sektora unutrašnje kontrole u Direkciju policije iz kog bi se videlo da li su ovi žandarmi osumnjičeni za neko krivično delo - potvrđeno je "Vestima" u policiji.


Inače, hapšenje žandarma se u političkim i bezbednosnim krugovima direktno povezuje sa napadom na Bratislava Dikića, koji smeta mnogima. On je za komandanta Žandarmerije doveden na insistiranje jednog od najbližih saradnika Ivice Dačića u MUP-u Srbije.

Međutim, poslednjih meseci puštena je priča da je postavljen na tu funkciju na predlog Demokratske stranke. Vrlo je verovatno da je to urađeno da bi postojao razlog za njegovu smenu, kao kadra DS-a, saznaju "Vesti".


Glavni "problem" sa Dikićem je njegova nepredvidivost, kažu upućeni. On je od 2009, kada je postavljen na funkciju, počeo da se ponaša "bahato".


- U sukobu je sa većinom svojih zamenika i pomoćnika. Bilo je nekoliko situacija u kojima je moglo da dođe i do fizičkih sukoba. On je okupio grupu od nekoliko desetina najbližih ljudi koje je postavio na najosetljivije funkcije u komandi Žandarmerije i po odredima. Mnogi ga porede sa Legijom i njegovim JSO, jer se bukvalno od njega sve može očekivati - kažu za "Vesti" u MUP-u Srbije.


Mediji u Srbiji, koje smatraju bliskim Aleksandru Vučiću, proteklih dana su najavljivali da se sprema hapšenje žandarma bliskih Bratislavu Dikiću. Oni su i prvi pustili informaciju da je iz političkih krugova hapšenje sprečeno u poslednji trenutak, pa se zato pretpostavlja da nisu Vučić i SNS sprečili akciju, već neko od njihovih koalicionih partnera.

2024 © - Vesti online