Sreda 15.05.2013.
20:23
M. Stojiljković - Vesti

Kraj jedne ljubavi: Verder i Šaf se razišli posle 40 godina!

SPORAZUMNI RASKID: Tomas Šaf je 14 godina bio trener Vedera
 

Kraj jedne ere, ili bolje reći ljubavi: razišli su se Verder i Tomas Šaf. Velikan iz Bremena je uspeo da sačuva bundesligaški status, ali je Uprava kluba teška srca odlučila da posle 14 godina saradnje sporazumno raskine ugovor s 52-godišnjim trenerom, s kojim je u prošlosti imala mnogo uspeha.


Poslednja Šafova utakmica na klupi Verdera bila je u subotu kad je njegov tim na Vezerstadionu igrao nerešeno 1:1 sa ekipom Ajnterahta iz Frankfurta. Bio je meč pretposlednjeg kola Bundeslige, posle kojeg su zeleno-beli obezbedili opstanak u Bundesligi. U saopštenju kluba se navodi da je odluka o prekidu saradnje doneta jer je "klubu potreban nov početak".

- Poslednjih nekoliko dana analizirali smo naš sportski razvoj i došli do zaključka da nam je potreban novi početak. Zahvaljujemo se Tomasu na više od 40 godina koliko je bio deo Vedera, prvo kao igrač onda i trener. Klub je proslavio izuzetne sportske uspehe sa Šafom koji je postao zaštitni znak Vardera - rekao je menadžer kluba Tomas Ajčin. - Pošto smo uspeli da izborimo opstanak, seli smo za sto i zajednički odlučili da je najbolje da sporazumno raskinemo ugovor i krenemo u novi početak.


Tomas Šaf je celu igračku karijeru proveo u zeleno-belom dresu Verdera, od 1978. do 1995. godine, posle čega je postao trener u klub, najpre u mlađim kategorijama, zatim i rezervnom timu, da bi 1999. godine postao šef stručnog štaba. Punih 14 godina predvodio je prvi tim Verdera i trener je sa najdužim stažom u jednom bundesligaškom klubu.

- Proveo sam izuzetan period u Bremenu, povezan sa puno pozitivnih iskustava i velikih uspeha. Zahvaljujem se svima koji su me pratili na tom putu i podržavali. Želim Verderu uspešnu budućnost - rekao je Šaf pošto se u sredu pre podne pozdravio sa igračima i stručnim štabom.

Šaf je kao trener Verdera osvojio titulu u Bundesligi 2004. godine i tri puta DFB Kup Nemačke - 1999, 2004. i 2009. godine.

Novi trener još nije poznat, a ekipu će u poslednjem kolu protiv Nirnberga voditi Šafovi pomoćnici Volfgang Rolf i Matijas Henerbah.

2024 © - Vesti online