Sreda 15.05.2013.
20:00 >> 16:55h
P. Živković - Vesti

Crvena zvezda šampion u vaterpolu posle 20 godina!

Kapiten Crvene zvezde Andrija Prlainović sa šampionskim peharom
 

Na prepunom Tašmajdanu, izabranici Dejana Savića su posle rovovske bitke potopili moćnog protivnika iz Kragujevca. Iako su crveno-beli vodili u većem delu utakmice, završnica je bila dostojna trenutno najjačeg šampionata u Evropi.

Radnički je uspeo da izjednači na 7:7 golom Borisa Zlokovića početkom poslednje četvrtine. Usledio je period utakmice u kome su Kragujevačni bili bliži osmom golu. Zvezda je gubila dah, u napadu nije uspevala da organizuje smislenu akciju, ali je sa druge strane dve katastrofalne greške napravio Đorđe Filipović. Prvo je brzopleto šutirao u situaciji sa igračem više, a onda je minut kasnije u kontri predao loptu u ruke Viktoru Rašoviću!

Kazna je usledila u narednom napadu. Na delu je bio jedan od najboljih centara na svetu, Duško Pijetlović. Na svojoj poziciji je primio loptu i poslednjim atomima snage oslobodio se Burića i dao gol - 8:7. Imali su gosti igrača više i u sledećem napadu, ali je Bašić pogodio prečku. Zvezdi je titulu obezbedio Nikola Rađen, možda i najlepšim golom na utakmici.

Usledilo je veliko slavlje na Tašmajdanu, navijači su zaplivali sa vaterpolistima, a igrači Radničkog sportski su pružili ruku svojim rivalima. Stavljena je tačka na ovaj fenomenalan šampionat, a svima koji vole vaterpolo ostaje nada da će klubovi pronaći načine da obezbede sredstva i vodeće igrače zadrže u srpskim bazenima.

TOK UTAKMICE

Velika bitka na bazenu SC Tašmajdan je počela. Domaćin je poveo posle sjajnog udarca Marka Avramovića sa devet metara, a potom su Kragujevčani iskoristili prvog igrača više i izjednačili preko Vanje Udovičića, koji je zatim doneo prednost gostima - 1:2.

2:2 Crvena zvezda je iskoristila prvog igrača više preko Borisa Vapenskog.

KRAJ PRVE ČETVRTINE 

3:2 Crvena zvezda je iskoristila novog igrača više preko Strahinje Rašovića i preokrenula rezultat.

4:2 Odlična akcija Borisa Vapenskog koji je asistirao Nenadu Stojčiću, koji je sa tri metra vešto pogodio mrežu Radića. Trener gostiju Dejan Udovičić zatražio je minut odmora.

4:3 Posle odbrane Denisa Šefika, lopta se odbila do Damira Burića, koji je pogodio šest sekundi pre poluvremena.

KRAJ DRUGE ČETVRTINE

4:4 Majstorski lob Đorđa Filipovića!

5:4 Sava Ranđelović se sjajno snašao posle odbrane Zdravka Radića i ponovo doneo prednost Crvenoj zvezdi.

5:5 Aleksandatr Ćirić je fenomenalno šutirao sa osam metara i iznenadio Šefika.

6:5 Viktor Rašović je iskoristio grešku odbrane Radničkog i ponovo vratio prednost Zvezdi.

7:5 Viktor Rašović postaje kandidat za igrača utakmice. Postigao je sjajan gol u situaciji sa igračem više.

7:6 Aleksandar Ćirić je još jednim golom vratio Radnički u igru. Kragujevčani su u toj situaciji imali dva igrača više u bazenu.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

7:7 Boris Zloković se odlično snašao na pet metara.

8:7 Duško Pijetlović je dao sjajan gol sa pozicije centra. Pre ovog gola Radnički je imao dve sjajne prilike preko Đorđa Filipovića.

9:7 Nikola Rađen postiže fantastičan gol vredan šampionske titule!!! 

KRAJ UTAKMICE - CRVENA ZVEZDA JE ŠAMPION SRBIJE U VATERPOLU!

2024 © - Vesti online