Sreda 15.05.2013.
19:57
Beta

Vučević: Novi Sad nije Bejrut

"Nisam zadovoljan stanjem bezbednosti u glavnom gradu Vojvodine"

"To pitanje ne može biti rešeno preko noći jer niko danas nema odgovor na taj problem. Da tako nešto postoji, već bi bilo prihvaćeno", rekao je Vučević novinarima u Skupštini Grada.

Šefica opozicione odborničke grupe, Lige socijaldemokrata Vojvodine Zlata Peričin kazala je na skupštinskom zasedanju da je pitanje bezbenosti ključno za građane Novog Sada. Ona je podsetila na brojne incidente, pucnjavu kojoj su učestvovali maloletnici, na požare u kojima su ginuli mladi ljudi.

"Tužno je i pretužno što grad u kojem roditelji ne smeju da puste dete samo iz škole, ili uveče sa treninga, ima ovakvu vlast. Još je užasnije što ćemo, nažalost, dočekati neke stravične vesti pre no što se ti ljudi osveste", ocenila je Zlata Peričin.

Odbornik opozicione Demokratske stranke Goran Radojev kritikovao je predlog Saveza za javni red i mir Skupštine Grada, prema kojem nastavnicima treba dozvoliti da povremeno pretresaju školske torbe.

"Taj predlog je nemoguće ostvariti u praksi jer bi se svi nastavnici u osnovnim i srednjim školama pretvorili u pozornike", ocenio je Radojev.

Posle četiri sata rasprave, opozicija je povukla svoj predlog zaključaka, uz poruku da ih je vlast "obesmislila" amandmanima. Opozicioni odbornici su potom napustili zasedanje.

2024 © - Vesti online