Sreda 15.05.2013.
16:59
Vesti, Beta

Drama u najavi: Čelzi i Arsenal bi mogli da igraju baraž za Ligu šampiona!

DA LI ĆE SE RADOVATI NA KRAJU: Lukaš Podolski i Santi Kazorla
 


Engleska Premijer liga ulazi u dramatičnu završnicu. Klub koji će kao trećeplasirani iz lige izboriti direktno učešće u Ligi šampiona sledeće godine mogao bi da bude poznat tek posle baraža.


Totenhem vreba iz prikrajka

I treći velikan iz Londona, Totenhem, ima šanse za plasman u Ligu šampiona, tačnije za kvalifikacije. "Petlovi" ne mogu do treće pozicije, jer imaju tri boda manje i mnogo slabiju gol-razliku od Čelzija, ali bi mogli do četvrte, ako u poslednjem kolu pobede na svom Vajt Hart Lejnu ekipu Sanderlenda, a gradski rival Arsenal izgubi u Njukaslu. "Tobdžije" imaju bod više od Totenhema.

U nedelju se igra poslednje, 38. kolo u Premijer ligi, a za treće mesto koje direktno vodi u Ligu šampiona bore se dva londonska rivala - Čelzi i Arsenal.
Čelzi je treći na tabeli sa 72 boda, a "tobdžije" na četvrtom mestu imaju dva boda manje. Ako u poslednjem kolu Arsenal kao gost pobedi Njukasl sa 2:1, a Čelzi na svom Stamford Bridžu odigra bez golova sa Evertonom, ekipe bi imale isti broj bodova i istu gol razliku - 73:38!


U tom slučaju, prema pravilima Premijer lige, ekipe bi morale da odigraju dodatnu utakmicu na neutralnom terenu.

Četvrtoplasirana ekipa iz Premijer lige igraće u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

ČELZI U NAJBOLJOJ POZICIJI: Demba Ba (desno) u duelu sa Vlarom iz Aston Vile
 
2024 © - Vesti online