Sreda 15.05.2013.
12:50
B. Božin - Vesti

Uz pomoć "Vesti" traga za porodicom

TRAŽI ISTINU: Dragan Jakovljević

"Od tada se njegov život drastično promenio. Želeo bi da zna od koga je nasledio oči, usta i, pre svega, ko je on zapravo? Da li je Srbin ili Hrvat, koje je nacionalnosti, kao i šta se sa njim desilo. Meni je veoma teško da ga gledam tužnog i žao mi je da čovek od 24 godine ne zna ko je i odakle dolazi", brižno je napisala Tanja.


U međuvremenu se javio i Dragan, koji radi kao moler u Diseldorfu i koji je izneo više detalja svoje neobične životne priče. Kao datum rođenja se vodi 14. jul 1988. godine, kada su ga pronašli ribari na obali Drine kod Bajine Bašte, koji su se tu zatekli. Oni su začuli dečji plač u jednom žbunu blizu reke i videli novorođenče uvijeno u ćebe. Ribari su bebu brzo odneli u bolnicu u Užicu, gde je pregledana, a lekari su konstatovali da je zdrava i da je sve u redu.


- Moji roditelji Dragojla i Veselin Jakovljević su tada živeli u Nemačkoj, ali su od tetke sa majčine strane koja je znala za njihovu želju da usvoje dete, čuli da je nađena beba na obali Drine. Ribari su mi dali ime Marko Trnovac, zbog toga što sam nađen u šipražju, ali su roditelji promenili ime u Dragan Jakovljević pre nego što su me u novembru usvojili i odveli za Nemačku - sve je što Dragan zna o svom poreklu.

Dragan kao beba

U Diseldorfu je proveo lepo i bezbrižno detinjstvo i mladost, a roditelji su prema njemu bili divni, ispričao je Dragan. Otac je, međutim, 2004. godine umro od raka. Da je usvojen, saznao je tek slučajno u svojoj 20. godini od drugih ljudi, koji su se, kako je rekao, "šalili sa tim". Pošto nije mogao da veruje, pitao je majku da li je istina i ona je potvrdila. Majka je ispričala da je od početka htela da mu kaže za usvajanje, ali je otac bio protiv toga i govorio je da ima vremena.


- Kad je umro, ostala je sama sa odlukom kako i kada da mi ispriča, i to za nju nije bila laka situacija - objasnio je ovaj mladić.


U prvom momentu je to saznanje za njega bio šok.


- Kako ne bi bio šok kad tako nešto saznate? I to u mojim godinama, ali brzo sam se navikao na to. Za mene će moja majka zauvek ostati majka. Tu nema nikakve razlike. Ipak, želim da znam ko su bili moji biološki roditelji i ko sam i odakle sam, a za mene lično je familija Jakovljević moja prava porodica - poručio je na kraju Dragan

 

 Ako treba i na TV

Dragan je svestan da će biti teško da otkrije ko su mu biološki roditelji, jer poseduje vrlo malo podataka. Ipak, on ne želi da odustane. Kaže da je razmišljao o tome da se sledeći put kad ode u Srbiju prijavi u TV emisiju Sve za ljubav i pozove da mu se jave oni koji eventualno znaju nešto o njegovom poreklu jer, kako kaže, "možda se neko priseti kada čuje datum i godinu rođenja".

2024 © - Vesti online