Sreda 15.05.2013.
13:57
RTS

Sudija Kljajević osuđen na 6,5 godina zatvora


Prvooptuženi sudija Kljajević nije dobio i najvišu kaznu
 

Najdužu kaznu, od devet godina zatvora, dobio je bivši direktor Kreditno eksportne banke Sekula Pijevčević, koji je osuđen zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica i podstrekivanja u produženom trajanju. Pijevčević mora da plati i novčanu kaznu od 800.000 dinara.

Nekadašnji direktor "C marketa" Slobodan Radulović, koji je u bekstvu, osuđen je na pet godina zatvora zbog produženog dela primanja mita i dužan je u roku od mesec dana da uplati 800.000 dinara na ime odštete.

Bivši sudija Trgovinskog suda Delinka Đurđević osuđena je na četiri godine zatvora, a advokat Nemanja Jolović na 2,5 godine.

Sekula Pijevčević dobio najdužu kaznu od devet godina
 

Vlasnik firme "Freš mint" Anđelko Bitević je, zbog poreske utaje, osuđen na četiri i pogodine, a i on mora da plati odštetu od 800.000 dinara.

Na pet godina zatvora je, zbog zloupotrebe službenog položaja, osuđen nekadašnji stečajni upravnik građevinskog preduzeća "Rad" Miljko Živojinović, koji je u bekstvu, Ljubiša Mitić je dobio tri godine, a Srboljub Spasić dve i po godine.

Optuženi Zoran Jovanović osuđen je na pet godina, Radisav Jocović na pet, Milorad Rakočević na jednu godinu, kao i Mladen Stojčić.

Bivša direktorka Poštanske štedionice Jelica Živković osuđena je na godinu dana zatvora zbog primanja mita, a za isto krivično delo dve godine dobio je Milorad Maksimović.

2024 © - Vesti online