Sreda 15.05.2013.
11:01
P. Živković - Vesti

SUDAR TITANA: Crvena zvezda ili Radnički?

Duel za titulu: Filip Filipović (Radnički) i Strahinja Rašović (Crvena zvezda)
 

Vaterpolo mapa Srbije dobija novi izgled. Posle višegodišnje dominacije Partizana, šampionski pehar neće krasiti vitrine jednog od najtrofejnijih evropskih klubova. Crvena zvezda i Radnički su letos silno pojačali svoje ekipe, a kao epilog dobili smo fenomenalnu završnicu šampionata. U međuvremenu, Crvena zvezda je osvojila i nacionalni kup, dok su Kragujevčani podigli trofej u Ligi Evrope. U dosadašnjem delu finalne serije oba rivala su koristila prednost domaćeg bazena, što Crvenu zvezdu stavlja u povlašćen položaj pred večerašnji meč odluke.
- Kad smo na početku sezone formirali tim, cilj nam je bio da stignemo do finala i borimo se za titulu. Ako želimo titulu moramo da pružimo najbolju partiju u sezoni. Prednost domaćeg bazena može i ne mora da znači, jer je Radnički u naletu, a to je tim sastavljen od igrača koji znaju da igraju u vatrenoj atmosferi - rekao je trener crveno-belih Dejan Savić.


Crvena zvezda duel dočekuje u kompletnom sastavu, dok će Radnički igrati bez Slavka Gaka, koji je u trećem meču polomio šaku.
- Radujemo se petoj utakmici. Ovo je veliki praznik vaterpola i drago mi je što smo učesnici takvog spektakla. Za nas je veliki uspeh što smo se u debitanstskoj sezoni našli u petoj utakmici, a smatram da je i za srpski vaterpolo velika stvar što je dobio jedan takav klub - poručio je Dejan Jovović, pomoćni trener Radničkog. 

Inače, prvi trener Kragujevčana Dejan Udovičić odmah posle utakmice odlazi u Ameriku, gde će preuzeti brigu o reprezentaciji SAD.

2024 © - Vesti online