Utorak 14.05.2013.
19:21
telegraf.rs

Tuđmanovom unuku dve godine robije

Unuk Franje Tuđmana Igor Tuđman
 

Igor Tuđman i njegova supruga Nataša Antolović izvedeni su pred Veće Prvog osnovnog suda gde su izjavili da prihvataju nagodbu po kojoj će unuk Franje Tuđmana u zatvoru provesti dve godine i dva meseca, a njegova nevenčana supruga šest meseci.

Pročitajte još: Tuđmanov unuk sa devojkom opljačkao Beograđanina

Tuđman je pred sudom izjavio da se ne oseća dobro i zatražio da mu sud dozvoli da osluži kaznu umesto nje i da mu se ukine pritvor i dodeli električna narukvica, ali kako saznaje telegraf.rs, njegov zahtev će biti odbijen i on će u zatvoru biti sve do osluženja kazne.

Tuđmanov branilac, poznati beogradski advokat Viktor Gostiljac izjavio je da je zadovoljan nagodbom, pošto je njegovom klijentu pretila kazna od dve do deset godina zatvora.

- On je pet puta osuđivan u Hrvatskoj, a tužilaštvo je odustalo od krivičnog gonjenja protiv njega za falsifikovanje platnih kartica, za šta je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora – izjavio je Gostiljac.

Sporazum će biti dostavljen oštećenom V. V. koji ima rok od osam dana da uloži žalbu. Ukoliko do tada ne uloži žalbu, sporazum će postati pravosnažan.

Igor Tuđman je danas iz Centralnog zatvora doveden u beogradsku Palatu pravde uz velike mere obezbeđenja, a u sudnici ga je čuvalo nekoliko stražara.

2024 © - Vesti online