Utorak 14.05.2013.
18:36
Beta

Đukić Dejanović: Oštre kazne zbog smrti pacijenata

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović
 

Ministarka je posle obilaska pacijenata odeljenja ortopedije i razgovora sa rukovodstvom bolnice ocenila da se protivepidemijske mere sprovode "korektno".

Komentarišući prekršajnu prijavu protiv Opšte bolnice u Užicu i rukovodećih ljudi u njoj, ministarka je rekla da je očigledno bilo propusta, koji se ne mogu dovoditi u direktnu vezu sa posledicama, odnosno smrću dva pacijenta na odeljenju ortopedije.

Pročitajte još: Đukić Dejanović: Prijave protiv bolnice u Užicu

Slavica Đukić Dejanović je objasnila da je posle proglašenja epidemije 25. aprila ove godine na užičkoj ortopediji bilo registrovanih prijema pacijenata koji se ne mogu smatrati "hitnim slučajevima", što je nalagala jedna od protivepidemijskih mera.

Govoreći o bakteriji klostridiji koja je izazavala epidemiju, ona je rekla da kod intrahospitalnih infekcija smrtne posledice nisu nemoguće, ali ako se konstatuje bolest ona se mora prijaviti i lečiti na pravi način.

Direktorka Opšte bolnice u Užicu Jelena Raković Radivojević je rekla da se na odeljenju ortopedije nalazi 11 pacijenata i da ni jedan nema infekcije klostridijom.

Ona je dodala da se u Opštoj bolnici u Užicu trenutno nalaze tri pacijenta sa ovom infekcijom i to dva na infektivnom i jedan pacijent na hirurgiji.

2024 © - Vesti online