Utorak 14.05.2013.
16:33
Vestionline, Beta

Finalni turnir rukometnog Kupa u Pančevu

"Imajući u vidu složenost sitacije, kao i interes rukometa koji je uvek u prvom planu, Odbor za hitna pitanja Rukometnog saveza Srbije je odlučio je da se finalni turnir Kupa Srbije za muškarce odigra u Pančevu", saopštio je RSS.

Savez je odluku o promeni mesta odigravanja turnira doneo, kako se navodi, iz bezbednosnih, političkih i sportskih razloga, kako klubovi i Savez ne bi snosili sankcije od strane Evropske rukometne federacije (EHF).

"Želja Takmičarske komisije RSS koja je donela odluku o mestu odigravanja, svakako nije bila želja za provokacijom, niti izazivanja bilo koje vrste problema sa Federacijom Kosova, već promovisanje rukometa i sporta", navodi se u saopštenju.

U prvom polufinalnom meču se u subotu od 17 sati sastaju Zaječar i Vojvodina, dok od 19.30 časova igraju Crvenka i Partizan. Finalna utakmica je na programu u nedelju, 19. maja od 17 sati.

U Kupu Srbije za rukometašice trofej su odbranile igračice Zaječara koje su u finalnoj utakmici završnog turnira u Kragujevcu, savladale ekipu Jagodine sa 33:24.

2024 © - Vesti online