Utorak 14.05.2013.
10:38
Vestionline

Mančester Siti otpustio Manćinija

Kraj saradnje Mančester Sitija i Roberta Manćinija

Kao što se i moglo očekivati, uprava Mančester Sitija ipak nije oprostila menadžeru Robertu Manćiniju što sa ekipom nije osvojio nijedan trofej ove sezone, pa mu je uručila otkaz.

Manćini je prošle sezone osvojio sa Sitijem prvu titulu šampiona Engleske posle 44 godine, ali je u tekućoj ostao bez i jednog trofeja, izgubivši tokom vikenda u finalu FA Kupa od Vigana sa 1:0.

Italijan je Siti preuzeo u decembru 2009. godine, a sa njim je osvojio FA Kup 2011, i pomenutu titulu prošle godine. Međutim, i pored velikih ulaganja u tim, "građani" se nisu proslavili u Ligi šampiona, završivši prethodne dve sezone u grupnoj fazi.

Ni odnos Manćinija i uprave nikada nije bio savršen. Italijan je najčešće kritikovao vlasnike kluba da ne pomažu finansijski u dovođenju pravih pojačanja, što nije "pilo vodu", jer je Siti trošio milione i milione funti za nova imena na stadionu "Itihad".

Asistent Brajan Kid predvodiće tim u poslednja dva meča u sezoni, kao i na letnjoj turneji u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kao prvi favorit da ga zameni na klupi Sitija je Čileanac Manuel Pelegrini, koji je to demantovao u nedelju veče, posle remija njegove Malage sa Seviljom. S obzirom da je tim iz Andaluzije suspendovan iz evropskih takmičenja, nije isključeno da će Čileanac na kraju sezone u Primeri preseliti se u Premijer ligu.

2024 © - Vesti online