Ponedeljak 13.05.2013.
22:52
Beta

Incko će reći u UN da BiH zaostaje za susedima

Valentin Incko

Visoki predstavnik će kazati pred Savetom da "BiH još više zaostaje za susedima jer njeni lideri i dalje stavljaju uske političke interese ispred napretka u interesu građana".

Kako je saopšteno iz Kancelarije Visokog predstavnika (OHR), Incko će reći da "u šest meseci koje pokriva izveštaj, od oktobra 2012. do aprila 2013, zbog hroničnih političkih borbi vlasti ne mogu rešiti materijalne probleme sa kojima se građani BiH suočavaju kao posledicom ekonomske krize".

Dodaje se da će, u svom obraćanju, visoki predstavnik istaći da međunarodna zajednica mora nastaviti da podržava one u Bosni i Hercegovini koji žele da idu napred, i odupreti se onima koji žele da opet otvore stare rane.

Nakon obraćanja Savetu bezbednosti UN u utorak, visoki predstavnik će se sastati sa generalnim sekretarom UN-a Ban Ki-munom. U sredu, 15. maja Incko putuje u Vašington na sastanke za zamenikom državnog sekretara Vilijamom Bernsom i drugim visokim zvaničnicima Vlade SAD koje će obavestiti o trenutnom negativnom trendu u političkim okolnostima u BiH i budućem angažmanu međunarodne zajednice.

2024 © - Vesti online