Ponedeljak 13.05.2013.
17:20
Beta

Naprednjak tužio novinarku jer ga policija sumnjiči da joj je pretio?!

Laketić tvrdi da mu nameštaju politički protivnici
 

"Sa mog broja mobilnog telefona nije joj upućena nikakva poruka, a za to postoji i dokaz, listing poziva, koji je validan dokaz i za sudske organe," kazao je Laketić na konferenciji za medije.

Prema njegovim rečima, radi se o smišljenoj kampanji njegovih političkih protivnika iz redova bivše vlasti "da ga oblate na medijima i u javnosti predstave kao siledžiju". Laketić je naveo da su u pitanju osobe koje optužuje za milionske krađe i malverzacije.

"Oni koji se bave ovakvim stvarima moraju da odgovaraju, ma kako se zvali," kazao je Laketić i pozvao policijske organe i tužilaštvo da hitno obaveste i njega i javnost ko je uputio i na koji način je to uspeo, telefonsku poruku sa njegovim brojem telefona.

On je obavestio novinare da je i Roganovićeva protiv njega podnele krivičnu prijavu koja je kako je ocenio, "munjevito prosleđena tužilaštvu".

"Brzina kojom su reagovali istražnui organi u mom slučaju nažalost govori o tome da još uvek funkcionišu političko-policijsko-sudske poluge mraka i propasti ove države koje su postojale i za vreme ranije vlasti", rekao je Laketić.

Roganovićeva je posle konferencije pokazala novinarima spornu poruku i rekla da je ona stigla 28. aprila u 22.39 časova i da je uznemirila njenu porodicu. Ona je izjavila da se se ne oseća bezbednom i da je zbog toga narednog dana podnela krivičnu prijavu policiji u Prokuplju protiv Laketića.

Roganovićeva je istakla da o poruci nije želela da obavesti javnost i novinarske udruženja, dok ne dobije informaciju od istražnih organa, ko je poruku poslao.

Načelnik Policijske uprave u Prokuplju Siniša Blagojević rekao je da je policija u oba slučaja postupila po službenoj dužnosti i uputila prijave Tužilaštvu od koga je dobila povratnu informaciju i odobrenje da sprovede istragu.

"Istraga je u toku i mi smo uputili provajderu službeni zahtev da nam dostave listinge poziva sa oba telefona i Laketića i Roganovićeve, koji su za nas validan dokaz", kazao je Blagojević.

2024 © - Vesti online