Ponedeljak 13.05.2013.
15:05
Vestionline, Sport

Savanović: Neupotrebljiv sam zbog povrede leđa

Duško Savanović

Savanovićevo ime se našlo na spisku igrača za koje grčki mediji tvrde da sigurno neće biti u sastavu ’orlova’ na Evropskom prvenstvu, uz Zorana Ercega, Stefana Markovića i Milana Mačvana.

"Kada je selektor Dušan Ivković nedavno bio u Istanbulu, videli smo se i razgovarali. Izložio sam mu trenutni zdravstveni bilten, koji je daleko od dobrog. Objasnio sam mu da sam u očajnom stanju, da imam dosta problema sa leđima i da konstantno primam injekcije protiv bolova kako bih mogao da igram i izguram sezonu do kraja", istakao je Savanović.

Jedan od nosilaca igre reprezentacije Srbije poslednjih godina, kaže da je Ivkoviću objasnio da u stručnom štabu nacionalne selekcije moraju da razmišljaju o opciji da on možda neće biti u stanju da se pojavi na pripremama i igra u Sloveniji.

"Duda je to shvatio i razumeo. Uostalom, on je uvek bio za to da je zdravlje igrača na prvom mestu i brinuo je o nama. Sigurno da ćemo da se čujemo i budemo u kontaktu i narednih nedelja, pa ćemo da vidimo kako će da se razvija situacija. Uvek sam se odazivao pozivima u reprezentaciju, što ću i dalje da činim, ako mi telo i zdravlje dozvole. Šta da se radi, nisam više ni mlad", naglasio je Savanović.

Erceg: Nisam otkazao dolazak u reprezentaciju

 

Srpski reprezentativac i igrač CSKA Zoran Erceg demantuje navode portala "Eurohoops" da je otkazao selektoru Dušanu Ivkoviću dolazak među "orlove".

 

"Ništa ja nikome nisam otkazao"m rekao je Erceg u izjavi "Blicu", koji je naveo prost razlog zbog kog nije siguran da će igrati u Sloveniji.

 

"To ne mogu da kažem, prvo treba da budem pozvan u reprezentaciju. Sada sam koncentrisan na kraj sezone sa CSKA, svi ostali planovi ostaju za kasnije".

 

On je razgovarao sa Dudom kada je selektor obilazio naše košarkaše u Moskvi.

 

"Bio je to informativni razogovor, tema je bila reprezentacija generalno. Upoznao nas je sa planom priprema, programom utakmica, interesovao se za našu formu, ali nikakvih konkretnih pitanja i obećanja nije bilo sa njegove ni sa moje strane".

2024 © - Vesti online