Ponedeljak 13.05.2013.
12:35
Beta

Đukić Dejanović: Prijave protiv bolnice u Užicu

"Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja je 25. aprila ustanovila epidemiju i donela protivepidemijske mere kojih su se morali pridržavati uposleni u službi ortopedije u bolnici. Pošto je 10. maja ustanovljeno da sve mere nisu poštovane podnete su prekršajne prijave u odnosu na samu ustanovu", rekla je Đukić Dejanović.

Slavica Đukić Dejanović

Upitana da li će biti podnete i neke druge prijave prema određenim licima u bolnici, Đukić Dejanović je rekla da će biti i drugih sankcija ukoliko se utvrdi da su napravljeni propusti.

"Svaki prekršaj u poslu, za sve što nije učinjeno a trebalo je, ako se ustanovi, sigurno će biti prekršajnih i drugih sankcija", kazala je ministarka zdravlja.

Ona je rekla da se u ovom trenutku na odeljenju ortopedije užičke bolnice nalazi 17 pacijenata, od kojih je dvoje zaraženo klostridijom. Ministarka je navela da je to bakterija koja se sreće u bolnicama, da dužina korišćena antibiotika, stanje organizma pacijenta, i dužina boravka u bolnici utiču na eventualnu infekciju tom bakterijom.

"Epidemija je u toku, sanitarne i zdravstvene inspekcije rade svoj posao, zdravstvena inspekcija je naložila i unutrašnju i spoljnu kontrolu kvaliteta rada i imaćete izveštaj o tome do čega je došla", kazala je ministarka.

Zavod za javno zdravlje Užice saopštio je 9. maja da je od 23. aprila, kada je na odeljenju ortopedije Opšte bolnice u tom gradu prijavljena infekcija bakterijom koja izaziva dijareju, registrovano devet pacijenata od kojih su dva preminula.

2024 © - Vesti online