Ponedeljak 13.05.2013.
14:13
Vestionline, B92

Nadal: Nije moglo da ispadne bolje

Trijumf u Madridu je ostvarenje sna - Rafael Nadal i Stanislas Vavrinka

Nadal je u finalu bio bolji od Stanislava Vavrinke sa 6:2, 6:4 i tako osvojio svoju petu titulu posle oporavka od povrede kolena.

"Ova titula je specijalna zbog svega što sam proživeo, a još je u Madridu, u kome je uvek veoma uzbudljivo igrati. Stvari nisu mogle bolje da ispadnu. Prošla sezona je bila veoma teška za mene, i igranje u ovoj je za mene kao ostvarenje sna", rekao je 26-godišnji teniser.

Osvajač 11 gren slem titula sledeće nedelje igra u Rimu, a onda sledi odbrana titule na Rolan Garosu, vrhuncu sezone na šljaci.

"Sad sam ovde, sledeće nedelje ću biti u Rimu i misliću o Rimu. Kada vreme dođe razmišljaću o Rolan Garosu, koji je naravno vrlo važan turnir, ali nije jedini na svetu. Da ste mi pre par meseci ponudili da osvojim ovaj trunir, a da ne prođem dobro na Rolas Garosu – prihvatio bih to, potpisao bih i zatvorenih očiju", kazao je Nadal.

Vavrinka je pre finala imao niz od devet uzastopnih pobeda, a nedelju dana ranije osvojio je Portugal Open. Bez obzira na poraz u finalu od ponedeljka će biti u 10 najboljih tenisera na svetu, prvi put u poslednjih pet godina.

2024 © - Vesti online