Ponedeljak 13.05.2013.
10:36
Vestionline, Beta

Barcokas: Trijumf, jer smo igrali smo bez pritiska!

Strateg Olimpijakosa - Jorgos Barcokas

"Cele godine smo imali veliki pritisak i stres. Morali smo svima da pokažemo da prošle godine nismo srećno osvojili Evroligu. Na 'fajnal for' smo došli bez pritiska, igrali smo slobodno i talenat je mogao da se pokaže", rekao je Barcokas odmah posle finala.

Olimpijakos je odbranio titulu evropskog prvaka, pošto je u Londonu pobedio Real Madrid sa 100:88, iako je u prvom poluvremenu gubio sa 17 razlike.

"Osećamo se sjajno. Hvala svima i hvala navijačima koji su doputovali i podržali nas. Prvaci smo dva puta uzastopno...Igrači su kao porodica, drže se zajedno i podržavaju se", rekao je Barcokas.

Najkorisniji igrač završnog turnira Vasilis Spanulis rekao je da mu je ovo jedan od naboljih trenutaka u karijeri.

"Ovo mi je jedan od najdražih trenutaka u karijeri. Neverovatno. Ne mogu da opišem koliko sam srećan. Doživeo sam nešto što nisam do sada ni mogao da zamislim. Hvala saigračima, trenerima i ovim neverovatnim navijačima", rekao je Spanulis.

On u prvom poluvremenu nije postigao nijedan poen, ali je drugo počeo sa tri vezane trojke za prvo vođstvo Olimpijakosa, da bi se na kraju zaustavio na 22 koša.

"Igrali su jaku odbranu na meni u prvom poluvremenu. Koncentrisao sam se u pauzi, razmislio kako to igraju na meni i izašao agresivno u nastavku, jer sam timu bio potreban", dodao je Spanulis.

On je bio MVP Evrolige 2009. godine kao igrač Panatinaikosa, da bi timsku titulu objedinio sa ličnim priznanjem i u dresu Olimpijakosa u poslednje dve sezone.

2024 © - Vesti online