Nedelja 12.05.2013.
19:32
Pressonline

Medaković 3: Policija hapsila navijače Zvezde!

Foto: Ilustracija

Naime, posle utakmice Crvena Zvezda – OFK Beograd, nekoliko desetina navijača Zvezde je naoružano bakljama, štanglama i drvenim palicama “okupiralo” naselje Medaković 3 u potrazi za navijačima Partizana.

Kako Pressonline saznaje, povod za ova dešavanja su nerašćišćeni odnosi dve podgrupe navijača, Delija sa jedne strane i Grobara koji su mahom iz ovog naselja. Navijači Partizana koji se skupljaju i “kontrolišu” naselje Medaković 3 nisu bili na mestu okupljanja, već su kasnili u povratku sa utakmice Partizana u Kragujevcu i na taj način su izbegnuti incidenti većih razmera.

Stanari naselja su alarmirali policiju koja je u velikom broju vrlo brzo stigla na lice mesta i sprečila bilo kakve nerede. U međuvremenu, pre nego što su stigle veće policijske snage, jedna policijska patrola koja se nalazila u naselju drugim poslom, pokušala je da smiri navijače, ali su jednog policajca navijači napali i povredili.

Ubrzo posle dolaska većeg broja policije krenula je prava jurnjava po naselju, navijača koji su se razbežali u više pravaca i policije koja je pokušavala da uhapsi što više huligana. Epilog je hapšenje preko 15 huligana koji su planirali tuču. Huligane je policija hapsila u obližnjoj manjoj šumici, u ulazima zgrada na stepeništima, prolazima izmedju zgrada.

Očevici ovog događaja rekli su za Pressonline da su navijači nosili fantomke i bili naoružani motkama i bakljama. Sa obzirom da je bilo subotnje popodne i veče, prava je sreća da je policija reagovala na vreme jer je u naselju bio veliki broj dece sa roditeljima. Sportski tereni su takodje bili prepuni dece i eventualni neredi i masovna tuča navijača bi sigurno izazvala pravu paniku među decom.

2024 © - Vesti online