Nedelja 12.05.2013.
08:00
Informacija

Svaki Skajp nalog može biti ukraden

Svako ko zna korisnikovo ime i/ili prezime, jednu imejl adresu koju koristi na Skajpu i 3 do 5 kontakata sa Skajpa može preuzeti taj nalog
 

TibitXimer tvrdi da svaki Skajp nalog može biti preuzet ako onaj ko ima takve namere zna korisnikovo ime i/ili prezime, jednu imejl adresu koju koristi na Skajpu i 3 do 5 kontakata sa Skajpa. Svako ko poseduje ove informacije može prevariti podršku Skajpa i preuzeti nalog.

- Zahvaljujući tome što je moj nalog ukraden (ne hakovan) pomoću podrške Skajpa (jer podrška nije proverila da li je osoba vlasnik naloga ili ne, samo je tražila tri gore spomenute informacije), moj nalog je korišćen za prevaru ljudi koji su oštećeni za stotine dolara, zajedno sa nanošenjem štete ugledu mog sigurnosnog proizvoda jer su (ljudi) mislili da ja imam nesigurni Skajp nalog ili imejl adresu. Iako je u stvarnosti, podrška Skajpa kriva za krađu naloga više puta i to nema veze sa krajnjim korisnicima (sa mnom u ovom slučaju)“, napisao je TibitXimer na forumu Skajp zajednice.

Međutim, administrator Skajpa odgovorio je na ovaj komentar komentarom da politika otključavanja naloga podrazumeva zahtevanje i drugih informacija, dodajući da Skajp proverava propuste tokom procesa verifikacije naloga.

TibitXimer tvrdi da se ne radi samo o jednom predstavniku podrške, jer je on razgovarao sa 6-7 njih, već da ceo sistem podrške kao i Skajp nemaju jasnu, bezbednu i efikasnu politiku.

2024 © - Vesti online