Subota 11.05.2013.
17:56
Vestionline, B92

Rim: Nole na Rafu u polufinalu, Janko protiv Viktora

Voli da igra u Rimu - Novak Đoković

Đoković je slobodan u prvom kolu, a u drugom će se sastati sa pobednikom meča između Slovaka Martina Kližana i kvalifikanta. Ukoliko prođe, Novaka najverovatnije čeka Stanislas Vavrinka, dok bi mu potencijalni protivnici u četvrtfinalu bili Džon Izner, Tomaš Berdih, Kevin Anderson i Marin Čilić.

Prvo kolo obeležiće i srpski duel između Janka Tipsarevića i Viktora Troickog. Tipsarević i Troicki nalaze se u Novakovoj polovini žreba, ali bi pre toga pobednik međusobnog meča mogao na crtu Rafaelu Nadalu.

U istoj četvrtini žreba je i David Ferer koji u drugom kolu igra protiv boljeg iz duela Orasija Sebaljosa i Fernanda Verdaska. Ukoliko prođe sve prepreke među kojima je najveća Miloš Raonić, Ferer bi u četvrtfinalu ponovo išao na Nadala.

Endi Mari bi mogao da igra ili protiv Davidenka, ili Granoljersa. Potencijalni protivnici Britanca u narednom delu turnira su Kei Nišikori u Huan Martin Del Potro.

Poslednju četvrtinu žreba kompletira Rodžer Federer koji bi najteži mogao da ima u četvrtfinalu protiv Žo Vilfreda Conge. U Conginom delu se od mogućih iznenađenja nalaze Gaske, Kveri i Dimitrov, dok bi Federer u osmini finala mogao da se sastane Simonom ili Tomijem Hasom.

Turnir u Rimu počinje u ponedeljak 13. maja i igra se za nagradni fond 3.204.745 evra. Titulu u glavnom gradu Italije brani Rafael Nadal koji je u prošlogodišnjem finalu slavio protiv Novaka Đokovića rezultatom 2:0 (7:5, 6:3).

2024 © - Vesti online