Petak 10.05.2013.
20:35
Beta

Vučiću uručena nagrada "Najevropljanin"

Aleksandar Vučić

Nagradu "Najevropljanin" dodeljuje prva Evropska kuća, a na svečanosti predstavnici tog nevaldinig udruženja građana rekli su da je Vučić, kao ključni čovek Vlade, preduzeo jasne, hrabre i konkrerne korake na reformi države i da je za to dobio skoro jednoglasnu podršku saveznika i protivnika.

"Nisam najevropljanin", rekao je Vučić i naveo da je on običan građanin Srbije, koji je želeo da uradi nešto dobro za državu i da nagradu prima kao jedan od predstavnika Vlade i države, koji su činili sve da Srbija bude na putu modernizacije.

Posle uručenja nagrade, on je naveo da ima mnogo istrajnijih od njega i zahvalio svima koji su podržali rad vlade i njenu strast u želji da Srbija bude moderna zemlja. Vučić je naveo da je Srbija u teškoj krizi i da su veliki izazovi pred njom, ali da je uveren da Srbija ima veliku budućnost.

Na svečanosti je rečeno da se ne zna da li će Vučić završiti pod kopitama ili na konju u svojim nastojanjima da modernizuje državu. Vučić je rekao da je bliži onom prvom, ali da je uveren da će Srbija biti na konju. "Srbija je na dobrom putu. Živela Srbija", rekao je na kraju svog obraćanja Vučić.

Za ekonomuju je posthumno dodeljena nagrada Verici Barać, a ambasadoru Italije Armandu Varikuju za stranog državljanina na radu u Srbiji. Svečanost je otvorio predsednik skupštine grada Aleksandar Antić, a prisustvovale su brojne zvanice, među kojima i potpredsednica Vlade Suzana Grubješić, ministri Velimir Ilić i Nikola Selaković, zaštitinik građana Saša Janković i poverenik za informacije od
javnog značaja Rodoljub Šabić.

2024 © - Vesti online