Petak 10.05.2013.
17:44 >> 19:03h
Beta, smedia.rs

Naprednjaci i demokrate: Loše poruke vladika SPC

Učesnici mitinga 1244 na Trgu republike
 

"Teške poruke i reči SPC-a"

Funkcioner Demokratske stranke Borislav Stefanović, izjavio je za S media portal da su to jako teške poruke koje su vrlo štetne.

"To nikako ne doprinosi objedinjavanju svih snaga u ovoj zemlji u cilju pronalaženja racionalnog rešenja za našu budućnost. Mislim da je ovo poruka koja pokazuje da neki elementi u crkvi idu jednom linijom koja je vrlo ekstremna i negativna", izjavio je Stefanović.

"Iskreno očekujem da će sa najvećim brojem naroda koji živi na Kosovu i Metohiji i južno i severno od Ibra, a ne sa političkim partijama, koje danas čini mi se protestuju u Beogradu, biti postignut dogovor koji će biti garant njihovog boljeg života", rekao je Stefanović.

On je na konferenciji za novinare posle sastanka sa koalicionim partnerima iz Socijalističke partije Srbije i Ujedinjenin regiona Srbije, o inicijativi za većim nadležnostima gradskih opština, rekao da se ne slaže sa principom pojedinih politiičkih partija -"što gore za državu, to bolje za njih".

"Bolje da se tog posla manu i da se uključe u rešavanje problema koji su veliki, da bi ljudi živeli bolje", rekao je Stefanović upitan kako gleda na zaoštravanje retorike na mitingu i govor mitropolita Amfilohija za upokojenje Vlade i Skupštine Srbije. Stefanović je rekao da svako ima pravo da kaže šta misli.

Pročitajte sve o Mitingu 1244 ovde

"Ne volim udar ni na parlament ni na državu, zna se kako se iznose politički stavovi i kako se organizuje politički život", rekao je Stefanović i ocenio da takve izjave ne doprinose ni interesu partija koje predstvljaju.

DS: Sramno poređenje sa Đinđićem

Demokratska stranka (DS) krikovala je govor episkopa Atanasija na današnjem mitingu u Beogradu, kada je čelnike Vlade nazvao izdajnicima i sadašnjeg premijera Ivicu Dačića uporedio s ubijenim premijerom Zoranom Đinđićem.

"Sramno je poređenje bilo koga sa Zoranom Đinđićem, premijerom Srbije koji je ubijen zato što se borio za evropsku Srbiju, a ne zbog toga što nije verovao u nebesku, kako to tvrdi episkop Atanasije. Nedopustivo je i pronalaženje razloga i pravdanje ubistva, kao i prizivanje iste sudbine za druge državne zvaničnike", navodi se u saopštenju DS-a.

Demokratska stranka je ocenila da je rečenica koja nekoga treba da podseti na način na koji je premijer izgubio život opasna, preteća i apsolutno nedopustiva.

Umirovljeni vladika Atanasije (Jevtić) rekao je, govoreći o državnom vrhu Srbije, da su "ova trojica na vlasti izdajnici koji veruju u garancije NATO-a".

"Dačić kaže da je za realnu i zemaljsku politiku, ne interesuje ga nebeska, tako je govorio i Đinđić, a kako je završio neka Bog sudi", rekao je Atanasije.

2024 © - Vesti online