Petak 10.05.2013.
15:07
M. Stojiljković - Vesti

ŠVAJCARSKA: Vilotiću crveni, Gajiću ovacije!

Superliga Švajcarske ulazi u uzbudljivu završnicu. Tokom nedelje oba kandidata za titulu položila su oružje pred rivalima. Prvo su fudbaleri Grashopersa u utorak doživeli ubedljiv poraz od "mladih momaka" u Bernu (0:4), a tome je kumovalo isključenje Milana Vilotića, koji je u 57. minutu dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Dok je bivši štoper Crvene zvezde bio na terenu, rezultat je bio samo 1:0 za domaći tim.

NAJAVIO PORAZ ŠAMPIONA: Milan Gajić na meču sa Bazelom
 


Dan kasnije šampion Bazel je imao priliku da pobedom nad Cirihom u gostima poveća prednost na čelu tabele na šest bodova. Poveo je već u 8. minutu golom Valentina Štokera i prvo poluvreme rešio u svoju korist iako je domaći tim propustio nekoliko dobrih prilika za izjednačenje. U nastavku meča sudija je propustio da svira penal za Cirih posle očiglednog igranja rukom, odlično je branio i golman Bazela Jan Zomer, koji je u nekoliko navrata zaustavljao udarce Gavranovića, Kukuruzovića i ostalih napadača Ciriha. Ali u 69. minutu nije mogao ništa: Kruševljanin Milan Gajić primio je loptu na ivici šesnaesterca sa desne strane, prevario rivala, prebacio je na levu nogu i preciznim udarcem pogobio dalji ugao Bazelovog gola - 1:1 za oduševljenje 14.000 gledalaca na Lecigrundu.
Bila je to najava potpunog kraha polufinaliste Lige Evrope. Minut pre kraja rezervista Šenbehler je novim lepim golom doveo Cirih u vođstvo, a konačnih 3:1 postavio je još jedan igrač sa klupe, Brazilac Pablo Enrike u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena.

Porazi vodećih
Rezultati 31. kola Superlige Švajcarske: Jang Bojs - Grashopers 4:0, Lozana sport - Sion 1:3, Lucern - Sent Galen 2:0, Cirih - Bazel 3:1, Servet - Tun 2:0.
Tabela: Bazel 60 bodova, Grashopers 57, Sent Galen 53, Sion 45, Cirih 43, Jang Bojs 39, Tun 38, Lucern 33, Lozana sport 27, Servet 23.


Već za vikend sledi prava poslastica: gradski derbi između Grashopersa i Ciriha (nedelja, 16.00 CET), domaćinu su potrebni bodovi u trci za titulu sa Bazelom, a gostima za mesto koje vodi u Ligu Evrope.


Posle toga Vilotića i ciriške "skakavce" čeka duel sa Mrđinim Sionom i konačan obračun sa Bazelom, prvo 20. maja u finalu Kupa Švajcarske, a šest dana kasnije i u derbiju za titulu.

Uzbuđenja tek predstoje...

2024 © - Vesti online