Petak 10.05.2013.
15:40
Beta

Bakterijska infekcija u Užičkoj bolnici izbila zbog antibiotika

Slavica Đukić-Dejanović

"Razlog za izbijanje ove epidemije je dugo korišćenje antibiotika i to je još jedno upozorenje svim građanima da antibiotike koriste samo kada su propisani", rekla je Slavica Đukić-Dejanović novinarima u Skupštini Srbije.

Ministarka zdravlja je rekla da se ispituju i svi drugi epidemiološki uslovi u vezi sa izbijanjem te epidemije u užičkoj bolnici i da su sve institucije preduzele mere.

"Videćemo da li su smrtni ishodi koji su se u tom vreme dogodili na ortopedskom odeljenju užičke bolnice vezani sa samu epidemiju i šta se tu zaista dogodilo. Ne možemo bez egzaktnih podataka", rekla je ona.

Zavod za javno zdravlje Užice saopštio je juče da je od 23. aprila, kada je na odeljenju ortopedije Opšte bolnice u tom gradu prijavljena infekcija bakterijom koja izaziva dijareju, registrovano devet zaraženih pacijenata od kojih su dva preminula.

U saopštenju se navodi da u "Zavod nisu stigle prijave smrti od zarazne bolesti, pa to još uvek ne znači da se ova infekcija može smatrati uzrokom smrti ovih pacijenata".

2024 © - Vesti online