Četvrtak 09.05.2013.
21:31
Beta

"Posle Kosova, stranci planiraju slabljenje Republike Srpske"

Posle rešenja pitanja Kosova, međunarodni predstavnici imaju plan slabljenja RS -  njegovu medijsku satanizaciju, ali ovoga puta putem srpskih medija: Dodik
 

"Taj plan podrazumeva da sarajevski, bošnjački, muslimanski mediji prestanu bilo kakvu polemiku sa mojim politikama, a da se nađu neki mediji u Srbiji, u srpskom narodu, koji će to činiti na istim postulatima na kojima su to samo nekoliko godina ranije činili muslimanski mediji putem onih famoznih '60 minuta'", prenela je Dodikovu izjavu Radio-televizija RS.

Dodik je ranije demantovao pisanja pojedinih medija u Srbiji, koji su preneli izjavu pripadnika zemunskog klana Aleksandra Simovića da je bio umešan u šverc cigareta, kao i informaciju o njegovim navodnim vezama sa narkobosom Naserom Keljmendijem.

Komentarišući situaciju posle potpisivanja briselskog sporazuma o Kosovu, predsednik RS je kazao da su sporazum "veoma lako" potpisali oni u Srbiji "koji su ranije bili spremni da otpočnu rat da odbrane Kosovo". Prema njegovim rečima, oni koji su ranije "pokazivali patriotizam", sada su dobro došli strancima da preko njih i pod plaštom "velike priče o integracijama" umanje značaj RS.

Dodik je poručio da sve dok postoji Dejtonski sporazum, položaj RS neće biti ugrožen.

2024 © - Vesti online