Četvrtak 09.05.2013.
14:46
Beta

URS: Apsurdno je da DS drži lekcije o finansijama

Foto: Arhiva

"Potpuni je apsurd da DS bilo kome drži lekcije iz vođenja javnih finansija. Za vreme vladavine DS-a, za vreme njihovog upravljanja finansijama i vladom, dugovi su skoro udvostručeni, a država dovedena do ivice bankrota", navodi se u izjavi portparola URS-a Marka Selakovića dostavljenoj medijima.

Selaković je reagovao na današnju izjavu predsednika DS i gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa da izmene poreskih zakona, koje je predložilo Ministarstvo finansija, uništavaju lokalne budžete a nisu od veće koristi privredi.

"Zahvaljujući URS-u i peticiji koju je potpisalo preko pola miliona građana, gradovi i opštine dobili su dvostruko više novca od poreza na zarade. Tada je DS govorila kako je to štetna mera i preko volje, pod pritiskom građana, zakon kojim je otpočeta finansijska decentralizacija je usvojen", istakao je Selaković.

Dodao je da je URS posvećen uspostavljanju stabilnog sistema javnih finansija i privrednom oporavku.

"Neka se DS slobodno bavi marketingom pokušavajući da prikrije svoje unutrašnje probleme. Možda oni pate od amnezije, ali građani nisu zaboravili efekte njihovog rada. Posledice ćemo otkloniti, jer je ovo ozbiljna vlada koja na prvo mesto stavlja narod i državu, a ne stranačke rejtinge", kazao je Seleković.

2024 © - Vesti online