Sreda 08.05.2013.
22:42
Vestionline

Fudbaleri Jagodine osvojili Kup Srbije

Istorijski uspeh FK Jagodine

Fudbaleri Jagodine osvojili su prvi put u istoriji kluba trofej namenjen pobedniku Kupa Srbije. Ekipa trenera Sime Krunića savladala je na stadionu u Humskoj ekipu Vojvodine rezultatom 1:0 a jedini gol na meču postigao je Milan Đurić u 16. minutu.

Vojvodina je posle prvih 10 minuta izjednačene i otvorene igre obe ekipe preuzela inicijativu i tada je preko Abubakara Oumarua došla do prve dobre prilike, kada je kamerunski napadač dobro prošao po levoj strani i šutirao, ali malo pored gola.

U petnaestom minutu utakmice fudbaler Vojvodine Jokić igrao je rukom u svom šesnaestercu, pa je sudija Milorad Mažić pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Đurić, namestio je loptu i poslao je u pravu stranu za prednost Jagodinaca.

Fudbaleri Jagodine nakon postignutog gola maksimalno su se skoncentrisali na odbranu. Vojvodina je do kraja poluvremena imala inicijativu, napadala gol protivnika, međutim, nije uspela ozbiljnije da ugrozi protivničkog golmana.

Vojvodina je nastavila da opseda gol Jagodine i u drugom poluvremenu. Prvi šut u okvir gola imali su tek u 50. minutu utakmice, kada je Vulićević pokušao da prevari golmana Bondžulića, ali bezuspešno.

Jagodina se sjajno branila i strpljivo čekala svoje prilike iz kontranapada,a Novosađani su imali još jedan odličan udarac iz daljine, ali je ponovo golman Bondžulić sjajno intervenisao, i fudbaleri Jagodine su do kraja sačuvali prednost.

Utakmica je odigrana na stadionu Partizana u Beogradu, a posmatralo je oko 10.000 gledalaca, a navijači Vojvodine su posle utakmice na severnoj tribini zapalili nekoliko stolica.

2024 © - Vesti online