Utorak 07.05.2013.
23:18
Vestionline

Madrid: Novak obnovio povredu i izgubio

Završen nastup na Mastersu u Madridu - Novak Đoković

U veoma dramatičnom meču Novak Đoković nije uspeo da se izbori sa obnovljenom povredom skočnog zgloba, izuzetno nekulturnom i pristrasnom madridskom publikom i veoma raspoloženim bugarskim teniserom, koji je uprkos grčevima tokom drugog i trećeg seta, uspeo posle tri sata da nadigra najboljeg igrača sveta.

Prva dva seta bila su veoma dramatična, a oba su rešavana u uzbudljivim taj-brejkovima i na razliku. Dimitrov je u prvom setu imao veliku prednost, jer je Novak greškama poklonio Bugarinu brejk za velikih 6:5, ali nakon izgubljenog servisa Novak je ponovo zašto je najbolji i ribrejkom je uveo set u taj-brejk.

Srbin je poveo sa velikih 5:2, ali Dimitrov se nije predavao i uspeo je da serijom poena dobije taj deo igre sa 6:8.

Đoković je u drugom setu bio pod velikim psihološkim pritisakom, i pri rezultatu 2:4 za bugarskog tenisera, pri brejk lopti Novak je iskrenuo zglob i obnovio povredu. Usledila je desetominutna pauza u kojoj mu se ukazala pomoć i Đoković je nekako nastavio meč.

Uspeo je srpski teniser da se vrati u igru i pri rezultatu 5:6, Dimitrov je počeo da se žali na povredu, odnosno "napali" su ga grčevi u butnom mišiću i nije mogao da pruži igru kakvu je želeo, a Novak je to iskoristio i izborio je novi taj-brejk u kojem je došao do izjednačenja rezultatom 10:8.

I, kada se očekivao Novakov preokret, Dimitrov na startu trećeg seta stiče brejk prednosti za 2:0, a Đoković nije imao pravi odgovor i na kraju Bugarin posle više od tri satra igre sa konačnih 6:3, dolazi do zasluženog trijumfa i plasmana u 2. kolo.

Dimitrov će u narednom kolu najverovatnije igrati sa Stanislasom Varinkom, a podsetimo, na startu Madrida razočarao je Janko Tipsarević porazom od Huana Monaka 2:0, pa će čast Srbije u muškom singlu braniti Viktor Troicki, koji se pobedom nad Marselom Granoljersom sa 2:1 plasirao u drugo kolo, gde ga očekuje duel sa Japancem Nišikorijem.

2024 © - Vesti online