Utorak 07.05.2013.
18:24
Beta

Drue: Želim da pomognem Bernardu da udalji oca iz tenisa

Bernard Tomić

Tomićev otac Džon, koji mu je trener, u ponedeljak je uhapšen u Madridu pošto je navodno udario Druea ispred hotela i tom prilikom mu slomio nos.

"Želim da pomognem Bernardu da zabrani svom ocu pristup na turnire, kao i da u potpunosti bude suspendovan iz tenisa. Džon je opasan čovek, veoma nasilan i nema šta da traži u ovom sportu džentlmena", rekao je Drue u intervjuu za "L'Ekip".

Drue je naveo da se više puta stariji Tomić nasilnički ponašao prema svom sinu i da to više nije mogao da gleda.

"Prošle nedelju na treningu u Monte Karlu, Džon je pesnicom u lice udario Bernarda, kojem je potom krenula krv iz usta. Džonu to nije prvi put da tako nastupa, pošto sam video kako to radi u svojoj kući u Australiji početkom godine. To mora da se zaustavi, a ako to ne učinimo, šta je sledeće", upitao se Drue.

Sparing partner Bernarda Tomića rekao je da je incidentima u Madridu prethodila svađa na aerodromu u Nici, kada je Džon vikao i pretio Drueu.

"Pred put u Madrid, na aerodromu u Nici, Džon je počeo da viče na mene, jer nije dobio dovoljno mleka. To nisam mogao da trpim i počeo sam da vičem na njega, na šta je on meni pripretio da će me udariti, ako mu se ne sklonim sa puta. Potom mi je otkazao kartu za Madrid i otišao kod sina i rekao mu da sam ga gurnuo ispred kuće", rekao je Drue i dodao:

"Bernard je ocu rekao da laže, i da ne veruje da sam ga gurnuo, kao i da moram s njim da putujem u Madrid”".

Džon Tomić jeposle napada tvrdio da je Druea udario u samoodbrani, a potom se u policiji pojavio njegov advokat, koji je rekao da stariji Tomić sve priznaje. Drue je rekao da je Džon Tomić još jednom promenio iskaz, pošto je saznao da će sparing partner njegovog sina tražiti odštetu veću od 3.000 evra.

"Džon je prvo rekao da je nevin, pa potom je njegov advokat rekao da priznaje sve. Džon je posle toga saznao da tražim veliku odštetu, posle čega je opet poricao sve. On je lud čovek, neverovatana manipulator", rekao je Drue.

Bernard Tomić na ATP listi trenutno zauzima 53. mesto, a u nedelju je poražen u prvom kolu Mastersa u Madridu od Čeha Radeka Štepaneka sa 2:0 u setovima.

2019 © - Vesti online