Utorak 07.05.2013.
16:57
Beta

Nova krivična prijava protiv bivšeg gradonačelnika Leskovca

Slobodan Kocić

U saopštenju se navodi da se Kocić sada sumnjiči da nije raskinuo ugovor o davanju u zakup bez naknade građevinskog zemljišta u javnoj svojini na lokaciji Pašina česma. Ugovor je potpisao novembra 2011. godine kao ovlašćeno lice s jednim preduzećem iz Beograda.

Zakupac zemljišta nije u ugovorenom roku dao bankarsku garanciju i nije uposlio onoliko radnika koliko je bilo predviđeno ugovorom. Sumnja se da je prekršena i Uredba o uslovima i nacinu pod kojima lokalna samouprava može da otuđi ili da u zakup građevinsko zemljište po ceni manjoj od tržišne cene i Zaključkom Vlade
Srbije.

Skupština Leskovca je pre nekoliko godina odlučila da se preduzeću iz Beograda besplatno preda u zakupu oko 80 hektara na izletištu Pašina česma za izgradnju sportskog kompleksa. Na tom mestu leskovački privrednik Aleksandar Čogurić sagradio je hotel sa dva sportska terena.

Kocić je sa još petoro saradnika pritvoren krajem marta zbog sumnje da je oštetio gradski budžet za 74 miliona dinara, sklapajući štetne ugovore sa izvođačima radova na infrastrukturnim poslovima.

2024 © - Vesti online