Utorak 07.05.2013.
12:57
Beta

Vujošević: Želimo da nastavimo sa dobrim igrama

Drugačiji koncept - Duško Vujošević

"Ova utakmica možda po rezultatu i nije najvažnija, ali svaki susret između Crvene zvezde i Partizana podiže adrenalin. Ne želim da umanjujem značaj domaćeg takmičenja u odnosu na ABA ligu, ali mnogi su sada počeli da ga veličaju, od kada je Partizan osvojio Jadransku ligu", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Košarkaši Partizana sutra od 21 sat igraju protiv Crvene zvezde, utakmicu devetog kola Superlige Srbije. Crno-beli su prvi na tabeli sa sedam pobeda i jednim porazom, dok crveno-beli imaju pet pobeda i tri poraza.

"Mi trenutno zauzimamo prvo mesto u ligi i nama je interesu da u domaćem takmičenju nastavimo sa dobrim igrama, iako Superliga nema nekog rezultatskog značaja", rekao je trener Partizana.

"Zvezda je ove godine konsolidovala svoje redove i uspeli su da naprave dobre rezutlate, osvojili su Kup i plasirali se u Evroligu, što im je bio osnovni cilj. Imaju takmičarski kvalitet, dok mi, s druge strane, imamo drugačiji koncept - da od mladih igrača i bez budžeta stvaramo rezultate. Ja bih želeo da nas samo puste na miru i da svako radi svoj posao", dodao je Vujošević.

Trener šampiona Jadranske lige rekao je da ne želi da se ponove neredi iz finala Kupa i da je svima u interesu da utakmica protekne u redu i miru.

Ekipa Partizana će biti kompletna za sutrašnji duel, pošto se od povrede oporavio Dragan Milosavljević. Kapiten Partizana Vladimir Lučić rekao je da obe ekipe u "večiti" derbi uvek ulaze motivisano.

"Očekuje nas šesta utakmica u sezoni protiv Crvene zvezde, svaka je specifična na svoj način, pa će tako i ova biti posebna. Moramo dati maksimum kako bismo nastavili s dobrim igrama i dobrim rezultatima. Obe ekipe u ovaj meč uvek ulaze maksimalno motivisne i spremne", rekao je Lučić.

2024 © - Vesti online