Sreda 08.05.2013.
08:00
ljepota.ba

Vino za lepšu kožu

Lepše je uz vino
 

Prema najnovijim istraživanjima, snažni antioksidansi u vinu, kombinovani sa antiupalnim agentima i prirodnom alfa hidroksilnom kiselinom, dovoljno su jaki da vam pruže lepu i zdravu kožu.

1. Protiv starenja

Vino sadrži visoku količinu antioksidansa koji se nazivaju polifenoli, uključujući i resveratrol. Ti antioksidansi su snažni i deluju protiv slobodnih radikala koji pružaju anti-ejdžing učinak.


2. Kontrola akni

Polifenol resveratrol smanjuje upalu na koži. Vino može da vam pomogne da kontrolišete svoje akne pre što se pogorša upala. Takođe, to će ukloniti i sprečiti slobodne radikale, čineći kožu manje sklonu aknama. Koža bez akni je jedna od glavnih prednosti vina za kožu.


3. Leči suvu kožu

Ako imate suvu kožu, ne zaboravite da odaberete suvo vino s visokom koncentracijom alfa hidroksilne kiseline kao što je limunska, vinska i jabučna. Ovo je izuzetno korisno u obnovi prirodne vlažnost vaše kože, što je čini mekom i podatnom.


4. Tonira vašu kožu

Suvo crno vino može se naneti direktno na kožu kao tonik. To će vašoj koži dati gladak izgled. Ako ste skloni aknama, možete da koristite suvo vino kao tonik.


5. Odstranjuje odumrle ćelije

Pomešajte 1 šoljicu belog vina ili belog vinskog sirćeta sa 1 šoljicom mekinja. Pustite neka stoji 4 sata. To će delovati kao sjajan piling. Takođe, možete da koristite ovu masku jednom u sedam dana.


6. Štiti od UV zračenja

Prema nedavnom istraživanju, belo vino ima značajne prednosti za vašu kožu jer štiti od UV zračenja.


A za kraj malo upozorenje - sve što je dobro za naše telo, štetno je ako se konzumira više od preporučene količine. Uživajte u svom omiljenom piću, ali samo u umerenim količinama.

2024 © - Vesti online