Ponedeljak 06.05.2013.
21:12
Vestionline, Blic

Teodosić: Ja sam uvek spreman za nacionalni tim

Miloš Teodosić

"Za nas je bilo veliko razočarenje što smo propustili Olimpijske igre u Londonu. Postoje razlozi zašto se to desilo, stvari nisu išle kako smo planirali i kako su navijači u Srbiji očekivali. Moramo da dokažemo da smo talentovani, i tim za velika dela. Neće biti lako, zato što će možda biti i nekih izostanaka ove godine. Ja sam uvek spreman za nacionalni tim, nadam se da će svi biti u sastavu", rekao je Teodosić.

Na predstojećem Fajnal foru, njegov tim će se sastati sa braniocem titule Olimpijakosom u polufinalu, a taj meč će sigurno doneti i "premotavanje filma" i podsećanje na prošlogodišnji "triler".

"Nikad nisam ni pogledao snimak te utakmice, to što se desilo je bilo veoma surovo. Taj meč i izgubljena utakmica protiv Turske u polufinalu Mundobasketa 2010. godine su porazi koji me najviše bole. I dalje, kad prođe kroz glavu, trudim se da skrenem misli, još uvek boli. Nisam mogao da spavam dugo posle utakmice sa Olimpijakosom", rekao je Teodosić.

On nikome ne daje ulogu favorita na predstojećoj završnici, i veruje da su šanse izjednačene.

"Svaki tim ima svoje adute i biće veoma zanimljivo. Ne može se reći da postoji tim iznad drugih, iskustvo, sreća i detalji mogu doneti odluku o novom šampionu. Mi smo ove sezone imali problema sa povredama, došli su novi igrači i jedan period je prošao u fazi uigravanja. Izgubili smo ključne igrače kao što su Kirilenko, Šved i Šiškauskas. Ali Hrijapa ima sjajnu sezonu, timski je igrač i ne zanima ga lična statistika. Dobro razume košarku, sa njim je sve lakše", rekao je Teodosić.

2024 © - Vesti online