Ponedeljak 06.05.2013.
21:43
Mondo

Evrosong: Lezbo poruka Finske predstavnice

Hoće li finska pevačica prekršiti pravila: Krista ljubi svoje ženske prateće vokale
 

Pevačica iz Finske, 27-godišnja Krista Zigrifds izvešće na takmičenju u Švedskoj 18. maja, pesmu "Marry Me" ("Oženi me") koja treba da ima poruku uperenu protiv vlasti u njenoj zemlji.

A ta poruka se tiče istopolnih brakova, odnosno gej populacije. Tokom predevrovizijskih nastupa ona se na sceni ljubila sa plesačicom, a najavljuje da će na Eurosongu šokirati gledaoce. Prema pravilima Eurosonga, učesnicima, odnosno takmičarima nisu dozvoljeno stihovi, govori, gestovi političke ili slične prirode. Ona za to ne mari.

"Homofobični ljudi su ljuti na meni zbog mog nastupa. Ali, planiram veliko iznenađenje na kraju tačke. S obzirom na to da će prenos biti uživo, niko i ništa neće moći da me spreči", izjavila je ona londonskom "Indipendentu" (The Independent).

Pesma koju Kristi peva govori o devojci koja čeka svog dečka da je zaprosi. Ona nastupa u venčanici.

"Ne mislim da pesma 'Marry Me' ima političku konotaciju. Ona govori o ljubavi i toleranciji. Pogrešno je to što gej brakovi nisu dozvoljeni u Finskoj i ja želim da dam poruku u vezi sa tim", kaže finska pevačica.

Ona se nada da će dobiti glasove homoseksualaca širom Evrope, a najviše "puca" na one koji se okupljaju u poznatom gej stecištu u Londonu - Sohou.

2024 © - Vesti online