Ponedeljak 06.05.2013.
20:49
Beta

URS: DS upropastio državu

Lider URS-a i minitar ekonomije Mlađan Dinkić
 

U odgovoru na Đilasove kritike, koji je Dinkićevu ekonomsku politiku nazvao katastrofalnom, URS navodi da je upravo zahvaljujući DS-u i njihovom katastrofalnom vođenju finansija prošla godina u Srbiji bila jedna od najgorih u novijoj istoriji.

"Kada smo tačno pre godinu dana na izborima zadobili poverenje građana i nakon toga formirali vladu, zatekli smo zemlju na ivici bankrota, privredu u recesiji, osiromašen narod i nekoliko upropaštenih banaka. Takvu situaciju je stvorila DS", navodi se u saopštenju Dinkićeve stranke URS.

URS tvrdi da je zahvaljujući novoj vladi Srbije i Mlađanu Dinkiću ostvaren snažan rast izvoza i počeo je oporavak srpske industrije.

"To je tek početak i u mnogim privrednim granama stanje je veoma teško. Mi radimo i vraćamo dugove koje su drugi napravili, a oni neka nastave da daju marketinške izjave i da pate od amnezije", navedeno je u saopštenju URS-a.

Predsednik DS Dragan Đilas pozvao je premijera Srbije Ivicu Dačića (SPS) i prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića (SNS) da zaustave dalje provođenje pogubne ekonomske politike ministra finansija Mlađana Dinkića.

2024 © - Vesti online