Ponedeljak 06.05.2013.
18:47
24sata.info

Zukorlić formirao Štab za odbranu IZ

Muamer Zukorlić
 

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji kaže da se prikupljanjem potpisa sa navodnom namerom pomirenja i uspostavljanja jedinstva Islamske zajednice nastoji izmanipulisati što veći broj zaposlenih Islamske zajednice, a cilj je da se posle toga potpisi upotrebe za pokušaj neustavnog preuzimanja Islamske zajednice.

Mešihat smatra da je "medijsko-politička hajka na muftiju Muamer Zukorlića i njegove saradnike imala za cilj pripremanje terena za regrutovanje što većeg broja ljudi među uposlenicima i pripadnicima Islamske zajednice radi budućih antiustavnih postupaka i aktivnosti".

Sedmočlanim Štabom za odbranu Islamske zajednice rukovodiće potpredsednik Mešihata i direktor Medrese Rešad Plojović. Uloga Štaba biće očuvanje ustavnog poretka i normalnog ambijenta za funkcionisanje organa i ustanova Islamske zajednice.

"Kao i 2007. uvereni smo da ćemo i ovaj put odbraniti Islamsku zajednicu. Svesni smo da je ovo cena naše odlučnosti da smo i nemirnoj slobodi dali prednost nad mirnim ropstvomte da ostajemo dosledni očuvanju pune autonomnosti Islamske zajednice", rekao je posle sednice muftija Muamer  Zukorlić.

2024 © - Vesti online