Ponedeljak 06.05.2013.
18:07
B92

Policija Dubaija se ponovila milionskim "aston martinom"

Novi mezimac policije Dubaija - "aston martin one - 77"
 

Flota patrolnih automobila policije Dubaija podseća na kolekciju superautomobila nekog bliskoistočnog šeika. U karakteristične zeleno-bele šare ranije su već ofarbani "lamborgini aventador", "ferari FF", "ševrolet kamaro" i BMW Serije 5, a sada su im se pridružili i "mercedes SLS AMG", "bentli kontinental GT kupe" i ubedljivo najskuplji od svih "aston martin one-77".

Tri najnovija modela predstavljena su javnosti, uz ranije nabavljene superautomobile, u izložbenom prostoru Arabian travel marketa u Dubaiju.

Policija Dubaija saopštili je da je kupovina skupocenih automobila deo strategije razvoja turizma i da će prisustvo ovih automobila na ulicama predstavljati još jednu od mnogih turističkih atrakcija grada.

On im dođe kao turistička atrakcija
 

"S obzirom da je Dubai prestonica luksuza i prefinjenosti u svakom pogledu, neophodno je da i policijske snage održe korak po tom pitanju", objašnjava zamenik šefa policije Dubaija, Kamis Matar Mazinah.

Ima kola i za devojčice u policiji
 

Što se tiče novog najskupljeg modela u policijskom voznom parku, u pitanju je automobil koji je napravljen u ograničenoj seriji od 77 primeraka. "Aston martin one - 77" pokreće 7.3 litarski V12 motor sa 760 ks, smešten napred, dok se snaga prenosi na zadnje točkove automobila. Za ubrzanje od 0-100 km/h potrebno mu je 3,5 sekundi, a prema fabričkim podacima maksimalna brzina iznosi 322 km/h.

"Lamborgini aventador" nije više zvezda
 

Kada je reč o "ferariju FF", interesantno je spomenuti da će ovaj automobil koristiti patrolni tim koji sačinjavaju dve policajke.

2024 © - Vesti online