Ponedeljak 06.05.2013.
12:01
S. A. - Vesti - Foto: Vesti

Igore, srećan rođendan!

Pozdrav za dobrotvora: Igor Dundić
 

Igrom slučaja kada su novinari "Vesti" pozvali Igorovu majku Milevu Dundić da joj saopšte lepu vest, saznali su da mu je tog dana rođendan. Uzbuđena, ova hrabra žena koja se godinama bori da svog jedinca podigne na noge, nije mogla da zadrži suze.

Vežbama tera teške misli

Sudbina se surovo poigrala sa Igorom Dundićem, najlepše godine života proveo je boreći se da ponovo stane na svoje noge. Dugogodišnja borba nije ga demoralisala, postao je čvršći i odlučniji. I sada, kada je odlazak u Moskvu pod velikim znakom pitanja, ne dozvoljava da ga očaj savlada. Kada mu je najteže, uporno vežba na spravama kojih je njegov dom pun. Trudi se da otera loše misli i da ostane u takvoj kondiciji koja bi ga učinila spremnim za napore koji ga očekuju.

- Moj Igor danas puni 32 godine, a već godinama živi životom koji je daleko od onoga što sam želela za svog sina. Posledice nesreće i dalje su veoma teške, ali nikada nismo izgubili nadu da će se stvari promeniti. Verujem da mu je posle svakog odlaska u Rusiju bolje i da ne smemo prestati s terapijama.

- Deda Nenad je sve vreme uz nas, rečima je teško iskazati zahvalnost. Neka ga bog blagoslovi za sva dobra dela koja čini, neka mu da dobro zdravlje i dug život, a moja i Igorova dugogodišnja želja jeste da ga konačno i upoznamo. Svojom brigom i podrškom pokazao nam je da nas voli kao članove porodice, a i mi ga tako doživljavamo. Hvala mu još jednom i nadamo se da će nam i ovu želju ispuniti - kaže Mileva Dundić, koja ovih dana nastavlja da animira ljude dobre volje u Republici Srpskoj da pomognu Igorov odlazak u Moskvu.


Ona veruje da će novac koji nedostaje biti prikupljen u najskorije vreme jer bi novo odlaganje intervencije, koja košta 14.500 evra, ugrozilo do sada postignute rezultate lečenja. Mileva Dundić je svesna da ovo neće biti poslednja transplantacija, da je put do cilja još dug i neizvestan, ali zna da mora dalje. Korak po korak, jer i kad je najteže i kada se čini da izlaza nema, prijatelji su tu da pomognu i ohrabre. Nenad Glišić je Dundićima odavno i više od prijatelja, kao rod najrođeniji.
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online