Ponedeljak 06.05.2013.
13:11
D. Dekić - Vesti

Šarić ruši Miškovića?

Miroslav Mišković
 

Sledeći bi, prema nekim spekulacijama, mogao da usledi povodom malverzacija u putarskim preduzećima za koje se terete najmoćniji srpski biznismen Miroslav Mišković kome šestomesečni pritvor ističe 9. juna, njegov sin Marko i vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković.

Beko ne plaća porez?

U slučaju Luke Beograd nedavno je saslušan srpski tajkun Milan Beko, a sada je u javnost izletela informacija da on na ime poreza duguje četiri miliona evra i to preko svojih preduzeća Luke i izdavačke kompanije "Novosti". Obe firme su na spisku 24 sporne privatizacije, zbog čega njihovu prodaju istražuju nadležni organi. U javnosti se, međutim, čuje da Beko neće doživeti sudbinu njegovog poslovnog partnera Miškovića, zbog dobrih veza sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Miškoviću bi situaciju mogao da oteža odbegli narko-bos Darko Šarić oko kojeg se obruč potrage steže. On je, navodno lociran u jednom od sela između Žabljaka i Pljevalja i u strahu da bi mogao biti ubijen, preko posrednika je poručio da je spreman da detaljno govori o vezama srpskih političara i biznismena. Zauzvrat traži da ne bude osuđen na kaznu veću od 15 godina. Crnogorski MUP demantuje da se ovaj narko bos nalazi na njihovoj teritoriji, uz tvrdnje da bi ukoliko se pojavi odmah bio uhapšen.


Uoči Miškovićevog hapšenja decembra prošle godine u javnosti se čulo da srpska policija s austrijskom i holandskom kolegama ispituje bar tri posla u kojima su naišli na dokaze da su Mišković i njegov sin Marko poslovno sarađivali sa klanom braće Šarić. Jedna od tih istraga se upravo odnosi na Markove i poslove Đuraškovića sa Šarićima preko Preduzeća za puteve Beograd.


Podizanje optužnice protiv vlasnika Delta holdinga, još 9. februara je najavio lider naprednjaka, vicepremijer Aleksandar Vučić, poručivši da bespoštedna borba protiv korupcije nije samo na rečima. Tada je rekao da stižu prve optužnice za Agrobanku, ali i da će uskoro i za Miškovića i druge, pa će biti i suđenja.

2024 © - Vesti online