Nedelja 05.05.2013.
16:06
Vestionline, Beta

Mejveder sjajnom borbom odbranio titulu u Las Vegasu

Odlično izdanje Flojda Mejvedera

To je bila glavna borba u seriji sjajnih mečeva održanih u hotelu Em-Dži-Em (MGM) u Las Vegasu, a Mejveder je ovim nastupom pokazao da je verovatno i najbolji bokser na svetu.

Posle pobede nad Migelom Kotom, tokom koje je dobio modrice i raskrvario nos, mnogi novinari i bokserska javnost mislili su da je Mejveder u 36. godini počeo da stari i da Gerero ima realnu šansu da pobedi.

Mejveder je, međutim, pokazao da je možda u najboljoj formi ikada, a samo su prve dve runde tokom noćašnjeg meča bile takmičarske. Svo troje sudija dodelilo je Mejvederu pobedu 117:111, odnosno u rundama 9:3. To je bila njegova 44. pobeda i još je neporažen.

Mejveder je posle meča otkrio da je povredio šaku, ali je kazao da ga to neće sprečiti da se u septembru ponovo vrati u ring. Ovo je "kralju opšte liste najboljih boksera" (paund for paund) bila prva borba za televiziju "Šoutajm" od šest planiranih za koje je dobio rekordnih 200 miliona dolara.

Meksikanac Abner Mares uspešno je prešao u pero kategoriju, pošto je pobedio odličnog zemljaka Danijela Ponse De Leona nokautom u devetoj rundi.

Mares je bio najbolji borac u superbantam kategoriji i pobednik mini turnira "Šoutajma", a ovo mu je bio prvi meč u pero kategoriji i sada je šampion u verziji WBC. On je u do sada ostvario 24 pobede, od kojih 13 nokautom i ima po
jedan poraz i jednu nerešenu borbu.

Pre toga, Meksikanac Leo Santa Kruz uspešno je "uskočio" u superbantam kategoriju, pošto je u petoj rundi nokautirao iskusnog Aleksandra Munjoza iz Venecuele. To je bila 24. pobeda u karijeri Lea Santa Kruza, ima jednu nerešenu borbu i nema nijedan poraz.

2020 © - Vesti online