Nedelja 05.05.2013.
13:37
Vestionline, Beta

Hal izborio direktan plasman u Premijer ligu

"Tigrovi" iz Hal Sitija ponovo u Premijer ligi

Halu je bila potrebna pobeda za direktan plasman u Premijer ligu, pošto je imao bod više od trećeplasiranog Votforda, koji je igrao na svom terenu sa Lidsom.

Kardif, koji je ranije obezbedio plasman u Premijer ligu, poveo je u 49. minutu golom Frejzera Kembela, a domacći su preokrenuli preko Nika Prošvica u 58. i Pola Mekšejna u 63. minutu. Hal je imao šansu za pobedu, kada mu je u poslednjem minutu dosuđen penal. Navijači su radosni zbog toga uleteli u teren, ali nisu imali razloga za slavlje, pošto je Prošvic promašio sa bele tačke.

Konačan rezultat postavio je Niki Mejnard, u petom minutu sudijske nadoknade vremena, kada je postigao gol iz jedanaesterca za konačnih 2:2.

Fudbaleri i navijači Hala su na kraju utakmice morali da strepe još 15 minuta jer je utakmica Votforda i Lidsa još trajala. Lids je na kraju pobedio sa 2:1 i tako pomogao Halu da izbori direktan plasman u Premijer ligu.

Kardif je sezonu završio na prvom mestu sa 87 bodova, a Hal sa osam manje.

Ekipe koje se nalaze od trećeg do šestog mesta na tabeli Votford, Brajton, Kristal Palas i Lester će se kroz plej-of boriti za mesto koje vodi u Premijer ligu, dok će iz Čempionšipa ispasti Piterboro, Vulverhempton i Bristol Siti.

2024 © - Vesti online