Subota 04.05.2013.
15:56
Srna

Koštunica za Vaskrs: Ne zaboravimo naše Kosovo i Metohiju

Vojislav Koštunica

"Srpski narod proslavlja vaskrsenje Hristovo kojim je pobedio smrt i dao nam nadu da će večna pravda, istina i život pobediti nepravdu, zlo i smrt", naveo je Koštunica u čestitki upućenoj Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu, monaštvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve.


On je ocenio da srpski narod zna da neće trajati doveka nepravda koju na Kosovu i Metohiji sprovode najmoćnije zemaljske sile.


"Zato proslavljajući svetlo Hristovo vaskrsenje srpski narod ne može da okrene glavu i zaboravi na svoje Kosovo i Metohiju, ne može da zaboravi na Svetoga Lazara i na sve kosovske mučenike", naglasio je Koštunica.


On je istakao da put vaskrsenja i pobede života nad smrću nije lak, ali da Srbija nema drugog puta, te istakao da je srpski narod čuvar srpske državnosti na Kosovu i da to treba da ostane.


"Svetli i radosni praznik Hristovog vaskrsenja je praznik mira, ljubavi i obnovljene nade. Poželeo bih svima da Vaskršnje praznike provedu u duhovnoj radosti, dobrom zdravlju i istinskom blagostanju", poručio je Koštunica.


Srpska pravoslavna crkva proslaviće sutra najveći hrišćanski praznik - Vaskrs, kojim se slavi vaskrsenje Isusa Hrista iz mrtvih i koji predstavlja suštinu hrišćanske vere.

2024 © - Vesti online