Subota 04.05.2013.
15:11
Vestionline, Beta

RG: Nadal bez povlaštenog statusa prilikom žreba

Organizatori Rolan Garosa odlučili da ne menjaju pravila zbog Rafaela Nadala

Član Organizacionog odbora Rolan Garosa Gi Forže predložio je prošlog meseca da sedmostruki osvajač ovog turnira Nadal, koji je pao na peto mesto na ATP listi, bude zaštićen na žrebu i bude među prva četiri nosioca, kako bi izbegao potencijalni duel sa prvim teniserom sveta Novakom Đokovićem u četvrtfinalu.

"Uzimajucći u obzir da je Nadal najuspešniji igrač u istoriji Rolan Garosa, činilo se nepodesnim da na turnir dođe kao peti, ili možda četvrti nosilac. Ali, odlučili smo da ne intervenišemo i nećemo menjati raspored nosilaca", rekao je Ivern francuskim medijima.

On je istakao da Nadal nije tražio promenu, da bude prvi ili drugi nosilac. Raspored nosilaca određuje se uglavnom prema plasmanu na ATP listi, dok organizatori Vimbldona vrednuju i rezultate postignute prethodnih godina na tom turniru.

Nadal, koji je odsustvovao sa terena sedam meseci zbog povrede kolena, preko 1.000 bodova zaostaje za sunarodnikom Davidom Fererom koji je četvrti na ATP listi i malo je verovatno da će ga prestići do početka turnira u Parizu.

Takmičenje na drugom Grend slem turniru u sezoni - Rolan Garosu počinje 26. maja.

2024 © - Vesti online