Petak 03.05.2013.
19:54
nezavisne.com

Merkel: Imam sposobnost kamile!

Angela dala intervju: Kod muškaraca voli "lepe oči", a shvatila je da oni neke stvari, jednostavno, rade bolje - na primer, bolje cepaju drva
 

"Lepe oči", kratko je, sa samo dve reči, odgovorila Merkelova na pitanje šta muškarce čini atraktivnim. Posle te rečenice usledila je pauza u kojoj su novinarke lista "Brigite" očekivale da bar još nešto kaže, ali je kancelarka time završila i zaključila da je "i to bilo puno".

Merkelova, za koju kažu da se, kao retko koji političar, koristeći isključivo glavu i razum jednog naučnika popela ka vrhu vlasti, rekla je da je od muškaraca naučila koliko je važan dubok glas i priznala da neke stvari muškarci, jednostavno, rade bolje - "na primer, bolje cepaju drva".

Po njenim rečima, u procesu "sazrevanja odluka" mir i tišina pomažu.

"Čoveku je potrebna tišina da bi pametno govorio", smatra Merkel, koja je poznata i po izdržljivosti i po tome da duge sednice, naročito u Briselu, koje znaju da traju do kasno u noć, na njoj ne ostavljaju tragove. Tu joj, kaže, pomaže njena "sposobnost kamile".

- Na primer, kad se jednom, recimo, preko vikenda, naspavam, onda tokom radne nedelje i sa malo sna mogu da izađem na kraj svega, objašnjava Merkelova.

O Merkelovoj se privatno zna da joj je deda Poljak, da tradicionalno, na odmor odlazi sa suprugom u Toskanu ili u nemačka, švajcarska i druga brda, za razliku od njenih evropskih kolega, koji su viđeni, uglavnom, preplanuli sa bogatim prijateljima na ekskluzivnim jahtama.

Kada bude završila svoju političku karijeru (koju je započela osamdesetih u DDR), želi da ode na odmor u Afriku i Južnu Ameriku, da ima "stari san" - putovanje transsibirskom železnicom, da svom mužu rado priprema doručak, da je njena čorba od krompira prosečna, da peče kolač od šljiva, da za Božić na trpezi najčešće ima gusku...

2024 © - Vesti online