Petak 03.05.2013.
16:44
Vestionline, Blic

Krstić i Teodosić kandidati za najbolji tim Evrolige

Miloš Teodosić

U preliminarnom glasanju za idealnu petorku Evrolige učestvovalo je "više desetina hiljada ljubitelja košarke" i predstavnici medija iz onih država koje imaju učesnike u Evrolige.

Deset najboljih igrača koji su u konkurenciji za prvu petorku Evrolige su:

Nenad Krstić (CSKA), Miloš Teodosić (CSKA), Dimitris Dijamantidis (Panatinaikos), Rudi Fernandez (Real Madrid), Rudi Fernandez (Real Madrid), Šon Džejms, Makabi, Viktor Hrjapa (CSKA), Nikola Mirotić (Real Madrid), Huan Karlos Navaro (Barselona), Vasilis Spanulis (Olimpijakos), Ante Tomić (Barselona).

Krstić je obeležio prvu rundu Evrolige sa najboljim prosečnim indeksom korisnosti (17,9), dok je bio deveti strelac Evrolige (13,6 poena po meču), a drugi najbolji igrač CSKA po poenima i skokovima (4,6 po meču). U plej-ofu je bio još bolji, sa 20 indeksnih poena po utakmici, uz 15,8 poena po odigranom meču. Prošle sezone izabran je u idealnu petorku Evrolige.

Teodosića je u ligaškom delu sezone bio je peti najbolji asistent (5,04 po nastupu), jedini je igrač koji je na dve ovosezonske utakmice imao po više od deset uspešnih progiravanja saigrača, a šutirao je 60% za dva i najbolje u Evroligi 59% za tri poena. Uz prosečno 13,2 poena po utakmici, vredna pomena je i činjenica da mu je ovo treći put da ulazi u uži izbor: 2010. je bio izabran u prvu, a 2012. u drugu petorku Evrolige.

Idealna petorka biće saopštena uskoro, najavila je ova organizacija, a MVP će biti proglašen u četvrtak, 9. maja, pred završni turnir Evrolige u Londonu.

On će početi 10. maja polufinalnim mečevima, u kojima se sastaju CSKA - Olimpijakos (18 časova) i Barselona - Real Madrid (21 čas), a završiće se finalnim susretom, zakazanim za 12. maj u 21 sat.

2024 © - Vesti online