Nedelja 21.02.2010.
10:19
Vestionline

Medojević: Strahujem za svoj život

On je ocenio da je subotnji napad na njega "mafijaška poruka da prestane da se bori protiv kriminogenih organizacija i organizovanog kriminala".

Očekuje još napada u narednim danima: Nebojša Medojević
 


Medojević je odbio policijsku zaštitu, ocenivši da mu to još nije potrebno, uprkos subotnjem napadu na njega, saopštila je Uprava policije.

Crnogorska policija ponudila je Medojeviću zaštitu nakon što ga je u subotu popodne verbalno napao Nikšićanin Nenad Mićunović upozorivši ga da više ne pominje njegovu porodicu.

Medojević je policiji kazao da je da smatra da mu u ovom momentu nije potrebna policijska pratnja, ili zaštita. i najavio da će se tim povodom obratiti pismeno Sektoru za obezeđenje ličnosti i objekata, od koga će tražiti procenu sopstvene bezbednosti.

Iz Uprave policije je potvrđeno da se osumnjičeni Mićunović sam prijavio policiji i priznao krivicu, nakon čega mu je uzeta izjava i podneta prijava. Policija je saopštila da je osumnjičeni zadržan u pritvoru do odluke nadležnog sudije zbog osnovane sumnje da je počinio prekršaje Zakona o javnom redu i miru - fizički napad i ozbiljne prijetnje.


Povodom napada, Medojevića je telefonom pozvao američki ambasador u Podgorici Roderik Mur saopštivši mu da je zaprepašćen zbog napada na njega. Mur je Medojeviću rekao da je šokiran informacijom da ga je u subotu ispred zgrade u kojoj stanuje, napala osoba koja je u bliskoj vezi sa Nikšićaninom Branislavom Mićunovićem.


Ambasador je poručio da će u odnosima Crne Gore i SAD prioritet biti borba protiv organizovanog kriminala. Medojević je saopštio da su o napadu na njega obaveštene i ambasade Velike Britanije i Nemačke u Crnoj Gori.

2024 © - Vesti online