Četvrtak 02.05.2013.
19:16
Vestionline

Viljanova: Ni Mesi nam ne bi pomogao!

Pobednik odlučen u Minhenu - Tito Viljanova

Tada su Bavarci slavili rezultatom 4:0, a ovom izjavom je trener katalonske ekipe donekle i stavio do znanja da nije bilo jake vere u čudo na "Nou Kampu", za razliku od tabora madridskog Reala pred njihov meč sa Dortmundom.

"Nisam imao razloga da uvodim Mesija. Pobednik je već bio davno pre odlučen i on je samo mogao ponovno da se povredi. Nije bilo vredno rizika. Mesi se dobro osećao protiv Atletiko Bilbaa u subotu ali se u poslednjih nekoliko minuta tog meča zabrinuo, jer je imao utisak da mu se vraća povreda. Nije bio povređen za meč sa Bajernom, ali sam verovao da bi mogao da obnovi povredu. Ipak, mislim da ni on ne bi mogao da nam pomogne u revanšu", rekao je Viljanova.

"Bajern je bio bolji i zasluženo je u finalu. Imali smo problema s povredama i razlika u kvalitetu je jednostavno isplivala", zaključio je Viljanova posle poraza od 0:3.

Defanzivac Barselone Đerar Pike rekao je da je cela ekipa odigrala jedan od najgorih mečeva u poslednjih nekoliko godina.

"Ovo je jedna od najgorih noći u mom životu. Situacija u kojoj smo se sada našli uopšte nije prijatna. U prvom poluvremenu smo zaista pokušali da postignemo gol, ali nismo imali snage za to. Moramo da čestitamo Bajernu koji je bio superioran", kazao je Pike i dodao:

"Sada moramo što pre da se okrenemo domaćem prvenstvu i da osiguramo titulu šampiona Španije. Na našu lošu partiju večeras uticalo je i to što nije igrao Lionel Mesi, ali i da je on bio na terenu, stvari ne bi bile drugačije", dodao je odbrambeni fudbaler Barselone.

Ekipa Bajerna će 25. maja u finalu Lige šampiona na londonskom "Vembliju" igrati protiv Borusije Dortmund.

2024 © - Vesti online