Četvrtak 02.05.2013.
16:45
Blic.rs

Benfika "zacenila" Matića na 50 miliona evra

Nemanja Matić ustalasao fudbalsko tržište

Kako navode brojni francuski mediji ovog četvrtka, za Matićeve usluge pored Mančester Junajteda, zainteresovan je i Pari Sen Žermen.

Bogati "sveci" moraće, međutim, baš da odreše kesu ne bi li angažovali srpskog internacionalca koji nastupa za Benfiku, jer je portugalski klub podigao njegovu otkupnu cenu na čak 50 miliona evra.

Pitanje je, naravno, da li je realno dobiti 50 miliona za Matića ili je u pitanju samo početno cenkanje, ali uprava Benfike ima svoju računicu, tim pre što se ovog proleća često pominjalo da bi Nemanja mogao da završi u Mančester Junajtedu, ili je klub iz Lisabona odlučio da ga zadrži i zato su znatno podigli cenu.

Uz podsećanje da su, među našim fudbalerima, rekorderi po visini transfera Savo Milošević (ako bi se preračunalo u evra, za njega je Parma platila 25 miliona Saragosi 2000. godine), Aleksandar Kolarov (19 miliona, iz Lacija u Mančester Siti 2010.), te Siniša Mihajlović (17 miliona, iz Sampdorije u Lacio 1998.) i Darko Kovačević (17 miliona, iz Real Sosijedada u Juventus 1999. godine).

2024 © - Vesti online